Dokončno

Rossi je Fenatija odslovil zaradi pretepa z Ucciom
17.08.2016 12:30 Peter Pirkovič

Pretekli dirkaški vikend je kot strela z jasnega udarila novica, da Romano Fenati ni več član Rossijeve ekipe Sky Racing Team VR46, ki sodeluje v prvenstvu Moto3.

Čeprav je Rossi po odločitvi na novinarska vprašanja odgovarjal precej diplomatsko, da pač s Fenatijem ne vidijo skupne prihodnost, je zgodba v ozadju nekoliko drugačna. V soboto naj bi na jutranjih pripravah Romano Fenati verbalno napadel njegovega mehanika Pietra Caprara (razlog ni znan), zato sta v njun spor posredovala Pablo Nieto (vodja moštva) in Alessio Salluci, bolj znan kot Uccio (desna roka Rossija). Slednji je Fenatija odvlekel iz boksov, da bi zadevo pomiril, a se 20-letnik ni dal in sledil je krajši pretep z Ucciom. Ko je za incident izvedel Rossi, je Fenati letel iz ekipe in zgodba z njim je bila takoj zaključena.

»Veliko smo stavili na Fenatija, želeli smo iz njega izvleči tisto najboljše in ga vzgojiti v pravega profesionalca, a žal se ni šlo. Vdali smo se. Mislim, da z nami ne bo tekmoval ne v Brnu, še manj v razredu Moto2 v prihodnje leto. Fenati ne zna krotiti svoje jeze. To se nam ponavlja na vsake dve do tri dirke in vsakič se zdi, da gremo dva koraka nazaj namesto naprej. Ne želi se spremeniti,« je povedal Rossi v Avstriji.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija