Dirkači

Puške še ni vrgel v koruzo
13.03.2017 08:49 Peter Košenina Yamaha

Valentino Rossi je imel na zadnjih testiranjih pred prvo dirko v Katarju veliko težav. Drugi dan je ob koncu v nastavitvah našel nekaj, zaradi česar je bil drugi najhitrejši, včeraj pa pravih občutkov ni bilo več in v primerjavi z Vinalesom je izgubil skoraj pol sekunde.

To je zadoščalo le za enajsto mesto. »Očitno so se spremenile razmere na stezi in dobrih občutkov nisem več našel,« je po koncu testiranj zbranim novinarjem razlagal Italijan. »Vložili smo veliko dela in bili počasnejši,« je dodal. Priznal je, da je Vinalesova stran garaže hitreje odkrila, kako novo yamaho narediti hitro. »Videti je, da ima motocikel velik potencial, ker je Vinales zelo, zelo hiter. Mislim, da so z ekipo hitreje ugotovili, kaj je treba storiti, da bo motocikel maksimalno hiter, mi pa smo v zaostanku. Malo nas skrbi in upamo, da bomo pred prvo dirko močnejši,« je priznal.

Rossi na prvo dirko sezone, ki bo na dirkališču v Katarju na sporedu od 23. do 26. marca, odhaja brez odpeljane simulacije dirke, ki so mu jo preprečile težave z nastavitvami. Vinales na prvo dirko odhaja kot prvi favorit, saj je vsa štiri testiranja končal na prvem mestu, v dvanajstih testnih dneh pa je odpeljal tudi več simulacij dirk, torej je njegova prednost še večja.

Rossi ni bil edini, ki je testiranja v Katarju končal z grenkim priokusom. Svetovni prvak Marc Marquez je bil zadnji dan le mesto boljši, potem ko je kar trikrat padel.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija