Dirkači

Trikrat na tleh, ker ves čas dirka na meji
14.03.2017 09:35 Peter Košenina Honda

Svetovni prvak Marc Marquez je zadnja zimska testiranja v Katarju končal s tremi padci v enem dnevu. V nedeljo je bil le deseti, a verjame, da bi bil v dirki vseeno na stopničkah.

Marquez tako kot Rossi ni uspel odpeljati simulacije dirke, njegov zaostanek za najhitrejšim Vinalesom pa je bil zadnji dan več kot šest desetink sekunde. »Zadnji dan ni bil najboljši to zimo. Težko je bilo, ker sem padal, v zadnji uri dvakrat. Začel sem simulacijo dirke, a mi je ušel sprednji konec motocikla. Moja napaka, za katero je bolje, da se je zgodila zdaj kot kdaj pozneje. Tu je veliko pospeševanj, hitrosti v ovinkih so visoke in pri tem izgubljamo. Ko hočeš to nadoknaditi pri čim poznejšem zaviranju, postane kritično,« je bil po koncu testiranj v Katarju zgovoren Marquez.

»Sem dirkač, ki je od prvega kroga na meji. Ljudje vidijo le padce, a mislim, da nimamo tako slabega ritma. Po ritmu odstopa samo en dirkač in to je Vinales. Z vsemi ostalimi se lahko borimo,« je prepričan Marquez.

Španec je sredi zadnjega dneva preizkusil nov aerodinamični oklep, a je z njim odpeljal le nekaj krogov. »Želeli smo izboljšati končno hitrost, morda tudi omiliti dvigovanje sprednjega kolesa pri poseševanjih. Novi oklep je prinesel nekaj pozitivnih stvari in nekaj negativnih,« je bil kratek pri odgovorih na vprašanja o eni najbolj vročih tem zadnjih dni.

Steza v Katarju Marquezu ne ustreza preveč, zato bo na drugih morda bližje najhitrejšim. »Ne vem. Prvenstvo je zelo dolgo. Seveda ne bomo povsod vedno najhitrejši. V Maleziji sem se počutil zelo močnega, v Avstraliji tudi. Tu smo bili dlje od vrha, a smo že lani imeli veliko težav,« je bil Marquezov odgovor na vprašanje, če bo letos spet nabiral točke in ne zmag na poti do novega naslova. Lanski naslov si je priboril s konstantnostjo in ne z največjim številom zmag.

Dani Pedrosa je bil najboljši Hondin dirkač in je ob koncu zadnjega dne prišel do tretjega mesta. Za Vinalesom je zaostal 0.139 sekunde. Prva dirka sezone je na sporedu 26. marca.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija