Dirkači

Sanjska zmaga
27.03.2017 10:28 Peter Košenina Yamaha

Maverick Vinales po zmagi z Yamaho ni mogel skrivati navdušenja. Uspelo mu je doseči to, kar so po zimskih testiranjih od njega pričakovali vsi – zmagati na prvi dirki sezone.

Svojo prvi zmago pri novem delodajalcu je opisal kot sanjsko. Pol dirke se je zanjo boril z Andreom Doviziosom in ga na koncu prehitel le za štiri desetinke sekunde. »Zelo sem zadovoljen. Začel sem dobro, v prvi ovinek sem pripeljal drugi, potem pa se je pojavil Zarco. Če ne bi dvignil motocikla, bi trčila. Za njim sta me prehitela še Marquez in Dovizioso. Steza je bila zelo spolzka,« se je prvih ovinkov po dirki spominjal Vinales. Sledilo je potrpežljivo čakanje na primeren trenutek za napad. Zarco je v vodstvu padel, Iannone sredi dirke tudi. Marquez ni imel ritma za napad na prvo mesto. »Ko sem ujel Marca, sem si rekel, da je zdaj čas za napad. Ujel sem tudi Doviziosa in se z njim trdo boril. Z Yamaho sem izjemno zadovoljen in zahvaliti se moram moštvu, ker je opravilo odlično delo,« je bil zadovoljen Španec.

Nad Rossijevim tretjim mestom ni bil presenečen, čeprav Italijan na treningih ni kazal tako dobre forme. »Vedel sem, da Valentino v dirki vedno napreduje. Nisem ga odpisal, ker se njegova forma v nedeljo vedno popravi in na naslednjih dirkah moram prav zaradi tega v petek in soboto delati še bolj trdo,« se Rossijeve moči zaveda Vinales, ki je Italijanu po težavnih testiranjih iz srca privoščil stopničke.

Naslednja dirka sezone je v Argenitni in Vinales si tam želi le lepše vreme. »Upam, da bo vreme boljše. Tukaj sem bil na štartu zelo živčen – deževalo je, nato spet ne, potem so nas spustili nazaj na stezo. Ko smo prišli v štirinajsti ovinek, je bil povsem moker. V prvih krogih je bilo težko ostati zbran, zato upam, da bo v Argentini bolje,« je še dejal.

Vinales je v Južni Ameriki vedno dobro dirkal in bil tudi s suzukijam blizu stopničk.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija