Dirkači

Vinales pripravljen na Rossija
22.05.2017 10:04 Peter Košenina Yamaha

Maverick Vinales, zmagovalec včerajšnje dirke v Le Mansu, pravi, da je pripravljen na Valentina Rossija v Mugellu. Italijan je na domačem dirkališču še posebej močan, tri zmage na petih dirkah letošnje sezone pa Vinalesu vlivajo samozavest, da je Doktorja tam sposoben premagati.

Yamahina tovarniška dirkača sta se v zadnjih krogih včerajšnje dirke spopadla na vso moč, krajšo pa je zaradi lastne napake potegnil Rossi. Italijan bo imel čez štirinajst dni bučno podporo domačih navijačev, a Vinales je prepričan, da se mu bo lahko postavil po robu. »Vem, da bo dirka v Mugellu težka, ker je Valentino tam vedno odličen, a Mugello je eno od dirkališč, ki ustreza mojemu načinu dirkanja in Yamahi,« je po včerajšnji zmagi dejal Španec. »Ničesar nočem napovedovati, ker sem tudi pred Jerezom imel dobre občutke, pa se ni izšlo tako dobro. Vem, da imamo dober motocikel, ker je stabilen in ima zadaj dober oprijem, zato moramo to v Mugellu izkoristiti,« je nadaljeval Vinales.

Priznal je, da je na koncu dirke v Franciji vozil povsem na meji in dodal, da je bilo priložnost za zmago treba izkoristiti. »Ko sta do konca le še dva kroga, moraš napasti in zmagati, ničesar ne smeš prepustiti naključju, zato moraš iti tudi čez mejo. Prvi ovinek sem izpeljal kot v kvalifikacijah. Zaprl sem oči in vstopil vanj kot v kvalifikacijah. Dirkal sem 110-odstotno, a Valentino je bil izjemen, imel je ogromno zaupanje v sprednjo gumo, njegov drugi sektor pa je bil zelo dober. Pred zadnjim krogom sem vedel, da je to trenutek, ko moram pritisniti, in sem. Današnja dirka je bila za prvenstvo zelo pomembna, ker smo dobili veliko točk. Treba je bilo izkoristiti priložnost za zmago, a mislim, da je bila zmaga v Katarju najpomembnejša doslej. Tam smo bili pod velikim pritiskom in smo vseeno zmagali,« je po dirki razpredal Španec.

S tretjo zmago je Vinales spet prevzel vodstvo v skupnem seštevku prvenstva. Ker sta Valentino Rossi in Marc Marquez odstopila, je na drugem mestu zdaj drugi Hondin tovarniški dirkač Dani Pedrosa.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija