Motosport
Valentino Rossi je po slabi dirki v Jerezu priznal, da so tik pred štartom spremenili nastavitve motocikla, da bi poskušali zmanjšati vrtenje zadnje gume v prazno. Sprememba se je obrnila v njihovo škodo, saj je bila rezultat nasproten.
Tim Gajser, svetovni prvak v elitnem razredu svetovnega motokrosa in vodilni v letošnjem seštevku svetovnega prvenstva, je v prvi vožnji velike nagrade Latvije v Kegumsu zasedel 14. mesto, kar je njegova najslabša uvrstitev v sezoni.
Dani Pedrosa je po kvalifikacijah, v katerih je osvojil najboljši štartni položaj, priznal, da v zadnjem poskusu ni pričakoval, da se bo Marc Marquez vozil tik za njim. Vseeno je sprejel izziv in ga premagal.
Novinci v razredu MotoGP, avstrijski KTM, imajo v Jerezu motocikel, v katerem je nameščen motor z drugačnim zaporedjem vžiga, kot ga ima motor, s katerim so odpeljali prve tri dirke prvenstva.
Valentino Rossi je v nedeljo z drugim mestom na dirki za VN Amerik v Austinu prevzel vodstvo v točkovanju svetovnega prvenstva. Z 38 leti in 66 dnevi je po letu 1949 postal najstarejši vodilni v prvenstvu.
Mike Webb, direktor dirk svetovnega prvenstva, je po dirki za VN Amerik v Austinu pojasnil odločitev za kaznovanje Valentina Rossija s tremi desetinkami pribitka k njegovemu končnemu času.
Jack Miller je bil zaradi izpada po padcu, v katerega je bil poleg njega vpleten še Alvaro Bautista, kaznovan s tisoč evri kazni. Vodstvo dirke je njegovo ravnanje ocenilo za neskladno s pravilnikom, ki določa tudi obnašanje dirkačev po padcih.
Dirka za VN Španije v Jerezu je vsako leto prva na evropskih tleh in tam se sezona šele zares začne. Znan po množici strastnih navijačev, ki se zlije na dirkališče, je Jerez ob Assnu prizorišče z največ dirkami v zgodovini prvenstva. Spodaj si preberite nekaj statističnih podatkov pred dirko v Andaluziji.
Dani Pedrosa bo jutrišnjo dirko za VN Španije začel z najboljšega štartnega položaja. Hondini dirkači so v kvalifikacijah zasedli prva tri mesta, Pedrosi bosta družbo v prvi vrsti delala Marc Marquez in Cal Crutchlow.
Francoz Sylvain Guintoli bo na dirki v Le Mansu čez štirinajst dni v Suzukijevem tovarniškem moštvu nadomestil poškodovanega Španca Alexa Rinsa, ki si je v Austinu zlomil zapestje. Francoz je leta 2014 z aprilio postal svetovni prvak razreda Superbike, letos pa s suzukijem nastopa v britanskem prvenstvu tega razreda.
Marc Marquez je po peti zaporedni zmagi na dirki v Austinu dejal, da je bila od vseh najpomembnejša. Prišla je ob pravem času, saj sezone ni dobro začel.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija