Motosport
Marcu Marquezu je bilo po petih krogih nedeljske dirke v Katarju žal, da je tik pred štartom trdo sprednjo gumo zamenjal z mehkejšo. Od takrat dalje se je boril z motociklom in samo želel priti do cilja.
Maverick Vinales po zmagi z Yamaho ni mogel skrivati navdušenja. Uspelo mu je doseči to, kar so po zimskih testiranjih od njega pričakovali vsi – zmagati na prvi dirki sezone.
Zaradi stoječe vode na stezi u Katarju so danes odpovedali kvalifikacije razreda MotoGP. Vrstni red dirkačev za dirko so določili na podlagi časov s treningov, tako da bodo jutri v prvi štartni vrsti stali Maverick Vinales, Andrea Iannone in Marc Marquez.
Britanec Scott Redding je bil najhitrejši na drugi prostem treningu pred prvo dirko sezone, ki bo v nedeljo v Katarju. Ob koncu treninga so vsi dirkači z mehkimi gumami odpeljali nekaj hitrih krogov, saj je vremenska napoved za večerni tretji prosti trening slaba.
Svetovni prvak Marc Marquez je zadnja zimska testiranja v Katarju končal s tremi padci v enem dnevu. V nedeljo je bil le deseti, a verjame, da bi bil v dirki vseeno na stopničkah.
Drugi dan testiranj v Katarju je Ducati pokazal najbolj radikalen dizajn do zdaj.
Valentino Rossi je v nedeljski dirki za VN Katarja z desetega mesta prišel do tretjega, ob tem pa ni bil daleč od najhitrejših. V dirki je bil povsem drug dirkač kot na treningih in vseh zimskih testiranjih.
Maverick Vinales je zmagovalec prve dirke sezone v Katarju. Dvaindvajsetletni novi Yamahin dirkač je z izjemno zrelo vožnjo v zadnjih krogih uspel za seboj zadržati razpoloženega Andrea Doviziosa in zmagal. Na stopničke je stopil tudi Valentino Rossi.
Kar je bilo napovedano že za včeraj, se je v Katarju zgodilo danes. Močan dež je pokvaril načrte organizatorjem in zaradi njega so bili prisiljeni spremeniti sobotni urnik treningov in kvalifikacij.
Po testiranjih – nič novega – bi lahko rekli, tudi prvi trening sezone 2017 je dobil Yamahin mladič Maverick Vinales.
Valentino Rossi je imel na zadnjih testiranjih pred prvo dirko v Katarju veliko težav. Drugi dan je ob koncu v nastavitvah našel nekaj, zaradi česar je bil drugi najhitrejši, včeraj pa pravih občutkov ni bilo več in v primerjavi z Vinalesom je izgubil skoraj pol sekunde.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija