Motosport
Motokrosisti so v Indoneziji tekmovali na drugi dirki za svetovno prvenstvo, na kateri so zaradi izredno zahtevnih razmer in povsem uničene proge odpeljali le prvo vožnjo.
Svetovni prvak v motokrosu Tim Gajser je sezono 2017 začel z drugim mestom.
Najboljši motokrosisti na svetu so v pričakovanju prve dirke sezone svetovnega prvenstva MXGP, ki bo v soboto v Katarju.
Novi Yamahin dirkač Maverick Vinales je vsa tri testiranja po koncu lanske sezone končal kot najhitrejši. Tretji dan testiranj v Avstraliji spet ni imel pravega tekmeca.
Pred časom je bilo prvo mesto med zaslužkarji rezervirano za Valentina Rossija, a trenutno zdaj največ zasluži novopečeni dirkač Ducatija.
V Sepangu so se začela prva letošnja zimska testiranja vseh moštev razreda MotoGP. Prvi dan je bil najhitrejši Ducatijev testni dirkač Casey Stoner.
Honda je pretekli teden na zasebnih testiranjih v Jerezu uporabila novega svetovalca Danija Pedrose, nekdanjega dirkača Seteja Gibernaua, za preizkus motociklov tovarniških dirkačev.
Aktualni svetovni prvak je novo sezono 2017 začel s tretjim mestom v prvi vožnji dirke v Katarju.
Avstrijci so pokazali končno podobo letošnjega dirkalnika.
Na Phillip Islandu se je končal drugi dan testiranj. Španec Maverick Vinales je bil daleč najhitrejši, Suzuki in Aprilia pa sta pokazala motocikla s podobnim aerodinamičnim oklepom, kot ga je v Sepangu predstavila Yamaha.
Maverick Vinales je po koncu lanske sezone presenetil s prvim mestom na testiranjih v Valencii, zdaj pa tudi malezijski Sepang zapušča kot najhitrejši.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija