Motosport
Red Bullovci so podobno kot lani, z dirkalnikom F1, letos za adrenalinski preskus na belih strminah zaprosili mojstra na dveh kolesih. V pripetem video posnetku preverite, kako je Španec užival v vožnji po snegu.
Dirkališča, ki gostijo dirke formule ena, si vse bolj želijo gostiti tudi dirke razreda MotoGP, katerih priljubljenost v zadnjih letih skokovito narašča. Zadnje v vrsti je tudi belgijski Spa-Francorchamps.
Honda je danes objavila zadnjo letošnjo epizodo svoje Racing TV, v kateri glavno vlogo igrata svetovna prvaka v razredih MotoGP in MXGP Marc Marquez in Tim Gajser.
Dirko za VN Avstrije, ki je bila na sporedu sredi avgusta, je komisija dirk za VN razglasila za najboljšo v letu 2016.
Maverick Vinales je tudi drugi dan testiranj v Valencii končal na vrhu razpredelnice dirkačev. Novi Yamahin dirkač je svoj včerajšnji čas popravil za celo sekundo in se edini spustil pod mejo minute in 30 sekund.
Jorge Lorenzo je konec tedna v Valencii odpeljal brez napak. Po odličnem dirkanju na treningih in kvalifikacijah se od Yamahe poslavlja z zmago na zadnji dirki sezone.
Japonsko moštvo je pred nekaj urami v Madridu slovesno razkrila nova motocikla M1 2017 in poleg starega mačka Rossija predstavila še novega člana, ki se je k modrim preselil iz Suzukijeve garaže. Gre seveda za Mavericka Vinalesa, kjer bo v njegovi ekipi tudi Slovenec Jure Pellegrini.
Vse kaže, da bi naša vzhodna soseda v prihodnjih letih lahko pristala na koledarju prvenstva MotoGP. Omenja se že sezona 2018.
Steza v Kataloniji, kjer je poleti tragično umrl Louis Salom, bo dobila še eno izvedbo.
VN Nemčije bo drugo leto prej kot je bilo sprva določeno.
Maverick Vinales in Jorge Lorenzo na prvih testiranjih po koncu sezone v Valencii nista imela nikakršnih težav s prestopom v novi moštvi. Vinales je bil z yamaho prvi dan najhitrejši, Jorge Lorenzo z ducatijem tretji, mednju pa se je vrinil Valentino Rossi.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija